30 min. | Ilość porcji: 3

Placuszki cukiniowe z pasztetem pomidorowym

Składniki

130g pasztetu pomidorowego Profi
1 średnia cukinia
100 g mąki
1 jajko
1 łyżka jogurtu naturalnego
Sól, pieprz ziołowy
150 g pomidorków koktajlowych
20 g ziół: kolendry, pietruszki, mięty
Tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania

Cukinię umyć i zetrzeć na grubych oczkach doprawić szczyptą soli. Po upływie kilku minut odcedzić oddzielającą się wodę. Całość połączyć z pasztetem pomidorowym Profi, posiekanymi ziołami, jajkiem, jogurtem doprawić pieprzem ziołowym. Partiami dodawać mąkę, aby otrzymać ciasto podobne do konsystencji ciasta na placki ziemniaczane. W razie potrzeby dodać więcej mąki. Placki smażyć na rozgrzanym tłuszczu po ok 4 minuty z każdej strony. Usmażone odsączyć na papierowym ręczniku. Udekorować połówkami pomidorków, można posypać prażonymi pestkami słonecznika.

Smacznego!

Używamy plików Cookies w celach właściwej optymalizacji działania strony internetowej, Dowiedz się więcej

Rozumiem